// KURS

VIN & MAT

Enkel introduksjon til hvordan du best matcher mat og vin. Vinsmakingen gjøres med enkel servering, f.eks ost & vin. Dersom du planlegger en spesiell middag, kan jeg også lage en vinliste og gjøre vinsmakingen til en integrert del av måltidet.

Pris fra kr 620,- per person

BASISKURS

Et grunnkurs i vin og vinsmaking, med ekte franskvinglede! Her lærer du hvordan du gjenkjenner, velger og best nyter god vin. Deltakerne får se, lukte og smake på 4-6 ulike vintyper. Luktetest og quiz. Et uhøytidelig og morsomt kurs.

Pris fra kr 520,- per person

 

TEMAKURS

Hekta på Bordeaux eller Champagne?

Denne vinsmakingen har fokus på et bestemt område eller et tema (f eks hvitvin, økologisk vin).

Kurset tilpasses nivået på deltakerne og ditt budsjett.

Pris fra kr 600,- per person

Skreddersydde kurs og vinsmakinger

 

Våre kurs er profesjonelle men samtidig uhøytidelige samlinger egnet for både nybegynnere og connaisseurer. Kvelden kan arrangeres som et klassisk vinkurs eller en vinsmaking -hjemme hos deg eller på din arbeidsplass. En gruppe på 6 til 12 personer ideelt, men kursene kan også tilpasses større arrangement.

 

Kursene holdes på engelsk, med enkelte franske gloser! Det er likevel mulig å stille spørsmål på norsk.

'

Er du alene, eller ønsker et gavekort? Vi holder også regelmessige basiskurs for enkeltpersoner sentralt i Oslo. Ta kontakt for mer info.

 

 

«Prosjektgruppen startet arbeidet med en vinkveld med Greg – en uforglemmelig opplevelse»

 

Martin Andresen • 2017

Administrator v Handelshøyskolen BI

«Vi hyret Greg til en familiemiddag, som han matchet med utvalgte viner og et lite kurs. Vi snakket alle fransk innen kvelden var omme»

 

Åshild Roaldseth • 2017

Oslo

«Greg er utrolig kunnskapsrik og samtidig fullstendig usnobbete – jeg drikker vin på en annen måte nå»

 

Jan Ove Stedjeberg • 2017

Fredrikstad

SKJENBEVILLING

For private vinkurs må det norsmalt søkes det om skjenkebevilling. Vin på Fransk ordner søknaden for den kommunen det gjelder. Prisen for skjenkebevilling på lukkede arrangement er for tiden kr 350,-. Dette inngår i kursprisen. Behandlingstid for søknader i Oslo kommune er inntil 2 uker, så kurs bør bookes senest 2 uker i forveien.

For mer informasjon ang. skjenkebevilling se

Oslo kommunes sider.

SLIK VI GJØR DET

Kvelden kan arrangeres som et klassisk vinkurs eller en vinsmaking. Vi smaker på 4 til 6 viner, og vinkursene har en varighet fra 1,5 til 2,5 timer. De holdes på engelsk, med enkelte franske gloser! Det er likevel mulig å stille spørsmål på norsk.

For private vinkurs er det ønskelig med en gruppe på minimum 6 personer. 8-10 er ideelt, men kurs for større grupper er også mulig.

 

Du må også kunne stille med et egnet lokale, men her er jeg svært fleksibel. I de fleste tilfeller kan vi samles hjemme hos deg, i et møterom, en kantine el.l. Det viktige er ikke hvor man er, men vingleden. Vi trenger minimum ett, helst to vinglass til hver av deltakerne, og vannglass.

Jeg sørger for vinen, evt skjenkebevilgning og ellers alt utstyr.

Dersom du ønsker, kan vi også være behjelpelig med leie av lokale.